MS 2023 Rally Mâcon – 1.den

Shrnutí:
Obecně – 14 otočných bodů, tedy 28 min na přípravu. Navigátoři se zapotili, Ivoš konstruoval a kreslil až do 1.otočného bodu. Součástí etapy bylo i mezipřistání. Navigačně byla etapa těžká, ale ne neletitelná jako v Albi. Několik otočných bodů bylo velmi nepříjemných, třeba soutok potůčků nebo křižovatka utopená v lese. Kružnice doprava s malým poloměrem, takže se velmi špatně letěla (z pohledu pilota není doprava vidět). Na to doplatili Lukáš s Kryštofem, kteří se na ní ztratili a částečné i Juraj s Honzou, kteří na jejím konci nenašli otočný bod.
Fotky, byly obtížné. Často ve skupině, takže během minuty třeba i 3, včetně dvoufotky přibližně 300m vedle sebe. Na tuto past jsme se nachytali všichni. Fotky byly obecně problém nejen pro nás (Tomáš s Ondrou nebo Matouš se Štěpánem nenalezli 6-8 fotek), ale třeba i pro Poláky.
Hodnocena byla obě přistání. To se skoro stalo osudným Petrovi s Markem, kterým se podařilo při přistání v Mâconu dostat abnormal za dotyk ocasem. Davidovi s Ivošem se po complainu podařilo zabránit trestným bodům za odskok.

Předběžné výsledky za dnešek:
Petr s Marou dosáhli nejlepšího možné výsledku i přes trestné body za abnormální přistání 🙂 1.misto!
2.   David s Ivošem
9.   Tomáš s Ondrou
13. Matouš se Štěpánem
21. Lukáš s Kryštofem
23. Juraj s Honzou
(celkové výsledky jsou zde: RESULTS – WORLD RALLY FLYING CHAMPIONSHIPS (wrfc2023.com))

Plánované časy startů na zítřek:
11:10 Petr s Markem
11:45 David s Ivošem
12:00 Matouš se Štěpánem
14:10 Lukáš s Kryštofem
14:40 Juraj s Honzou
14:55 Tomáš s Ondrou

Results-1Navigation

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *